Kedves Látogató!
Tájékoztatjuk, hogy a legrand.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
Bővebben
Elfogadom
Nem fogadom el

Mozgásérzékelős lámpa bekötése kapcsolóval

2018-07-31 00:00:00

Aki épített vagy újított már fel lakóingatlant, az biztosan tudja, hogy a villamosenergia felhasználásának jelentős részét a világítás teszi ki. Szerencsére nálunk, a Legrandnál erre is tudunk költséghatékony megoldásokat kínálni, csak ki kell választania az Ön számára optimálisat.

 

Válasszunk dönthető mozgásérzékelős lámpát

Mivel a legegyszerűbb mozgásérzékelős lámpákat bárhol beszerezhetjük már, ennek várható következménye, hogy a felszerelés magunknak kell megoldani. Mivel nem mindig világos a használati utasítás, ezért gyakran előfordulnak olyan esetek, hogy nem úgy áll végül a lámpa, ahogy azt elképzeltük. Éppen ezért, ha dönthetőt választunk, mindenképp még a felszerelés előtt állítsuk be és nézzük meg, hogy a fényvető részét oda tudjuk-e fordítani, ahova szeretnénk. Amennyiben mindez teljesül, viszont először csinálunk ilyesmit, körültekintően olvassuk el az útmutatót, mivel, ha véletlenül összecseréljük a 0 és a fázisvezetéket, akkor a lámpa ugyan fog világítani, de a szenzor nem fog működni.
 

1 áramkörös mozgásérzékelők

Az 1 áramkörös mozgásérzékelők tárháza 3 új taggal lett gazdagabb. Az egyik egy 140 fokos érzékelési szöggel működő, közvetlenül a falra rögzíthető, beltérre kifejlesztett mozgásérzékelő, ami tökéletes választás ajtók lefedésére, ahol napi többször is áthaladás történik. Emellett a másik egy 360 fokos, álmennyezetbe is rögzíthető, szintén beltérre ajánlott érzékelő, de ez kisebb terekre, folyosókra ideális. A harmadik egy plafonra és falra egyaránt szerelhető mozgásérzékelő, ami 360 fokos érzékelési szöggel rendelkezik. Ez nem csak beltérre javasolt, hanem mivel IP 55-ös védettséggel rendelkezik, ezért használható kinti, nedves közegben is.

Kigyűjtöttük azokat, amiben mindhárom termék hasonít egymásra. Többek között passzív infravörös technológia felhasználásával készültek, így a mozgást a megváltozott hőhatások miatt érzékelik, mivel mozgás hatására megváltozik a környezet hő tekintetében. Nem zavarják egymást, valamint hiába van több mozgásérzékelő is egymás környezetében, mind lekapcsolja az általa vezérelt lámpát, ha letelt a meghatározott idő. Olyan helyeken javasolt mozgásérzékelős lámpát alkalmazni, ahol kevés a fény, vagy egyáltalán nem jut be napfény. Gyorsan fel lehet szerelni, valamint egyszerű beállítani.

Lámpatestek teljes tárháza áll rendelkezésünkre, lehet kapni billenthető, fix, kültéri szenzoros, valamint egyszerű állólámpát is. Ezeket összeköthetjük a mozgásérzékelővel és kész a saját mozgásérzékelős lámpánk.

A mozgásérzékelők létjogosultsága megkérdőjelezhetetlen, mivel az áramfogyasztásra rendkívül jó hatással vannak, hiszen olyan helyekre ajánlott felszerelni őket, ahol alapvetően nem világít sokat a lámpa. A mozgásérzékelők használatával az időkapcsolók alkalmazását is kiküszöbölhetjük, hiszen sokkal praktikusabb, ha a lámpa mozgásra kapcsol be, mint ha az idő lejárta után meg kell nyomnunk egy kapcsolót, hogy ismét fényhez jussunk.

Érdemes böngészni a katalógusunkat, hiszen széles termékpalettánkon mindenki megtalálhatja a neki alkalmas minőségi terméket, de amennyiben mégsem sikerült megtalálnia az igazit, keresse kollégáinkat, szívesen állnak rendelkezésére és segítenek kiválasztani az Önnek megfelelőt!