Kedves Látogató!
Tájékoztatjuk, hogy a legrand.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
Bővebben
Elfogadom
Nem fogadom el

Túlfeszültség védelem

Túlfeszültségnek nevezzük azt a történést, amikor egy elektronikus vagy elektromos berendezés a bemenetein vagy az áramellátás felől a várhatónál nagyobb feszültséget kap, illetve ha bármi oknál fogva a berendezés két pontja között a tervezettnél nagyobb elektromos feszültségkülönbség alakul ki. Ezt mindenképpen érdemes védelmezni.

Túlfeszültség-levezetők

Túlfeszültség-levezetők

Védelmet biztosítanak a hálózati túlfeszültségek (pl: villámcsapás) hatásai ellen, ezzel védve az érzékeny elektronikus berendezéseket (pl: számítógép, televízió, hifi). A három védelmi szint kiépítésével lehet igazán hatékonyan elkerülni a készülékek károsodását.

 

Védelmi szintek

  • T1 (korábban B) típus
  • T2 (korábban C) típus
  • T1+T2 (korábban B+C) típus
  • T3 (korábban D) típus

 

A T1, T2, illetve a T1+T2 típusú készülékeket az elosztószekrényekben helyezik el, míg a T3 fokozatot a védendő eszközökhöz közel kell elhelyezni.

A lakásokban a legpraktikusabb megoldás a T1+T2 készülékek elhelyezése, melyek segítségével helytakarékosan építhető ki az első két fokozat a lakáselosztóban.

 

A T3 fokozat kiépítése az alábbi eszközökkel valósítható meg

  • túlfeszültségvédett elosztósor
  • túlfeszültségvédett 4 in 1 dugalj
  • szerelvénydobozba építhető túlfeszültség-levezetők

Képek

T1 túlfeszültség-levezető
T1+T2 túlfeszültség-levezető
T2 túlfeszültség-levezető kiegészítő modullal
T2+T3 túlfeszültség-levezető beépített védelemmel